top of page

Shugyo Budo Ryu

De betekenis van Budo (verzamelnaam voor vechtsporten) en Ryu (Japans voor school) is wel bekend. 

 

Essentieel is het begrip 'Shugyo'. Door intensief oefenen en trainen beter worden.
Van intensieve en gefocuste training word je niet alleen lichamelijk sterker, maar groei je ook op geestelijk gebied. Dat is waar wij voor willen staan.
Uiteraard gecombineerd met veel plezier voor, tijdens en na de training,

Jiu Jitsu Show

Jiu Jitsu

duogames.jpg

Duo Games 

Jiu Jitsu (ook wel geschreven als jiujitsu, jujutsu, jujitsu of jioe-jitsoe) betekent "zachte kunst" of "soepele techniek". Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men binnen een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Iemand die Jiu-Jitsu beoefent noemen we een Jiu-Jitsuka.

Jiu-Jitsu is geschikt voor jong en oud, omdat er bij de meeste technieken geen kracht nodig is. Veelal wordt er gebruik gemaakt van de kracht (voorwaartse beweging) van de tegenstander, en wordt deze een andere kant uit gestuurd of naar de grond gewerkt. Ook maakt het Jiu-Jitsu veelvuldig gebruik van het hefboom principe, vooral in technieken die op de gewrichten werken.

In het Jiu-Jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals stoten en schoppen (atemi), klemmen, wurgingen en drukpunten.

bottom of page